Nenapadlo by mě ještě před 5 lety, asi jako ostatně hodně věcí, že budu vyhledávat a dívat se na takovéto filmy. Jenže časy se mění, máme ještě navíc psa, který s oblibou čučí na bednu, kde vystupují ostatní pejsci a to platí i v případě snímku Arthur the King (v češtině Nezlomní).

Příběh stojí na vytrvalostním závodění v extrémních podmínkách, který obnáší běh, lezení, jízdu na kole a kajaku v 700km dlouhém závodě, čtyřčlenný tým s vedoucím Michaelem Lightem si chce po několika letech konečně přijít pro vítězství po dlouhotrvajícím zklamání z předchozích nezdarů. Při cestě se k nim přidá pátý člen v podobě psa, který se jich drží neuvěřitelnou celou dobu trvání závodu!

Mark Wahlberg mě vyloženě nasral jako Max Payne, ale jinak proti němu moc nemám. Role sebestředného “vyhrát za každou cenu” milovníka adrenalinu mu seděla, o to více možná na nás pak zapůsobil srdceryvný závěr s odkazy na realitu a proměnou samotného hlavního hrdiny. Jenže, proč ne, v téhle době je fajn tohle vidět, kór když se to zakládá na pravdě a na světě jsou ještě takoví lidé. A ačkoliv si aspoň já myslím, že jsou některé věci vyloženě přitažené za vlasy, tak mně překvapilo, že třeba scéna na kajaku nebyla vymyšlená. Mám rád filmy z přírody a tady je opravdu co obdivovat, když to teda nejsou zrovna slumy v Santo Domingo. Chvilku jsem váhal, jestli některá z postav nezemře, ale to do tohohle filmu nepatří, každopádně napětí si užijete. A má žena podotýká, že to je film vhodný i pro těhotné – nenáročný pro celou rodinu, podle skutečnosti a zkrátka na pohodu.

Hodnocení: 6/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x