Tak jsem se odhodlal pustit do něčeho velkého, do mangy o velkém rozsahu – Bleach. Má to ale i své důvody. Vlastně díky této manze jsem se dostal k manze :D, dále už jsem přečetl všechny přeložené oneshoty, Zombie Powder – dosud přeložené shoty taktéž přečteny a další a poslední důvod – tato manga je od Kubotiteho, který dělal i na ZP. Takže jdeme na to. Čeká nás velká práce ;).

Bleach je příběh o 15ti-letém středoškolákovi Kurosakim Ichigem (omlouvám se, jestli to píšu špatně ;). Ale je rozdílný od svých spolužáků, má zajímavé schopnosti – dokáže vidět duchy. Ale již brzy se má jeho všední život rapidně změnit…

Nejdříve se Ichigo zaplete s nějakými chlápky, ale zažene je díky duchovi. Doma ho čeká přívětivé pozdravení od otce ;). Dojde mezi nimi k hádce. Ale zřejmě není jediný, kdo má problémy s otcem. Nikdy nevěřil v něčeho zvaného Shinigami, mimochodem Shinigami je bůh smrti. Když se Shinigami objeví u něj v pokoji, tak si z toho Ichigo nic moc nedělá, vůbec tomu nevěří a Shinigami se ho snaží přesvědčit. Vysvětlí mu a dokonce ukáže pojmy jako Společenství duší, dva druhy duchů – dobrý (+), špatný (-, prázdní). Shinigami mají za úkol přenos plusů do Společenství duší a zabíjení prázdných. Jeden z prázdných je blízko Ichiga, proto je tady. Shinigami si všimne síly Ichiga, který opravdu není obyčejný. Setkává se s prázdným. Je pravděpodobné, že cílem prázdného je právě Ichigo. Shinigami ztrácí sílu, ale má nápad. Není času nazbyt a díky jednomu rituálu se stává Ichigo Shinigami s opravdu pěkným mečíkem.

Nejdříve začnu u pěkného coveru a pak upozorním na hodně slušnou porci stránek. Začátek je grandiózní, vše mi hodně připomíná Zombie Powder, aby taky ne, když je to od stejného autora. Ale rozjezd je velice povedený. Kresba parádní. Bylo to velice dobré a bavil jsem se – takže…5ka.

Hodnocení: 5/5

Žánr: akční komedie
Scénář: Kubotite
Překlad do češtiny: Marcusss
Typ série: volumes
Počet stran: 57

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x