Bobby byl právě propuštěn z vězení a díky tomu si nevede zrovna dobře, zemřela mu matka, přišel o přítelkyni a ještě musí být neustále pod dohledem. Aby toho nebylo málo, tak díky jeho minulosti se s ním nikdo nehodlá moc dlouho bavit a natož nabídnout práci. Bobby se nastěhuje do bytu po své zemřelé matce, brzy zjistí, že něco nehraje. Objevuje krev na polštáři, hrozně divné zvuky z podlahy a zdí a k tomu má neustále se hádající sousedy, s jejichž holčičkou, která stále hraje tu samou melodii za jeho dveřmi, se neumí bavit. Snaží se přijít všemu na kloub. Všechno není, tak jak to vypadá a život si Bobby jen tak dohromady nedá.

Nedokážu žasnout jaké kvalitní horrory se mi to dostávají pod ruku, The Echo je poněkud zapadlý snímek, který podobně jako Vertige boduje se svou první polovinou. Všechno je od začátku parádní, atmosféra starého baráku, podivní sousedé, dobře nastavená kamera, důraz na skvěle zpracované zvuky a charismatická hlavní postava v podobě Jesseho Bradforda, jehož výkon se mi dost líbil a od začátku jsem váhal jestli tu nemám čest s Colinem Farrelem, hraje svou roli dobře. The Echo se snaží připodobit klasickým asijským duchařským filmům a zčásti se mu to i daří, ale holt oni jsou na to mistři a nemůžeme něco takového čekat od začínajícího režiséra z Filipín. Jenže to vůbec neznamená, že by tento film byl špatný, ba naopak je skvělý. Atmosféra se dá od začátku krájet, stylové prostředí hotelového pokoje, což evokuje třeba Silent Hill 4 a k tomu nevtíravý strach, chvílemi jsem se skutečně bál. Pomalu se dozvídáme, jak to vlastně s tím vším strašením vypadá a že v tom Bobby není sám. Pak tu máme kočičku Amelii Warner. Takže funguje všechno, co má u horroru fungovat, jenže… neváhal bych klidně i s ještě vyšším hodnocením, bohužel došlo ke konci, který zrovna nebyl dobře provedený a naopak se málem všechen ten dosavadní skvělý pocit z filmu vytratil.

Konec se zkrátka nepovedl a je hodně klišovitý, byl bych potěšený, kdy by se objevil nějaký pořádný twist a ne tak vyčpělá věc s urovnáním vztahů u zemřelých duší. Dalo se to očekávat, ale přeci jenom jsem očekával něco lepšího. I tak se ale jedná o skvěle strávenou strašidelnou hodinku a půl a nemůžu nic jiného než doporučit, takovýchto filmů přeci jenom moc není a navíc v průběhu titulků i mně dokonce začalo pískat v uších a přese všechno si aspoň osmičku zaslouží. Ještě na závěr připomenu, že se jedná o remake filmu od stejného režiséra.

HODNOCENÍ: 8/10

ODKAZY
ČSFD
IMDB

Žánr: Horror, Mysteriózní
Premiéra: 2008
Délka filmu: 90 minut
Natočeno: USA
Hrají: Jesse Bradford, Amelia Warner, Hrant Alianak, Kevin Durand, Iza Calsado, Jamie Bloch, Pruitt Taylor Vince…
Režie: Yam Laranas

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x