Legenda Černý šermíř přichází! Se svým hrůzostrašným mečem a mechanickou rukou vám ukáže zač je toho loket. Neočekávejte odpuštění, neočekávejte nic. Černého šermíře potkat jako nepřítele, skončí to pro vás smrtelně. Potkat jako přítele, možná bude z něho váš zachránce. Nemusíte se odvděčovat, o to Černý šermíř nestojí. Jeho jméno vám však poví – Guts. Připravte se.

A teď úplně něco jiného, ano další nová věc, ale už dám pokoj :D. Jedná se o dark fantasy a to se mi zamlouvá. O Berserku jsem nevěděl nic, ale teď jsem zjistil, hlavně díky Wikipedii, že se nejedná o žádnou zapadlou mangu. Jedná se “bohužel” o dost rozsáhlou věc :D, co se týče počtu volumes. Zatím jich je 33 a to je hezky slušné. Pozoruhodný je také vznik mangy. Vznikla v roce mého narození, tedy 1989. Další body, proč si této věci všimnout. A taky neříkejte mi, že vás ani trochu nezaujme popisek na mangačesky. Jinak určitě nezapomeňte juknout na tu Wikipedii, je to zajímavé…

A teď už k samotnému shotu. Parádní opening, ty covery jsou fakt suprový a začátek… netradiční :D, vzpomeňte si třeba na začátek Deep Love. Parádní kresba, škoda, že jsou přeloženy pouhé 3 shoty. No tak ani se nedivím, je to hodně pracné, co tak koukám. Díky této věci také víme, kde se vzala inspirace pro jeden nástroj Pyramid Heada v Silent Hill :). Je to pěkný masakr. Škoda, že je tahle věc rozsáhlá a že na ní nenajdu čas, protože se mi líbíla v průběhu čtení čím dál tím víc. Jinak prý to má být časem ještě víc brutálnější a tak. Opravdu to koštněte. Příběh jsem nechtěl tentokrát moc prozrazovat, to si musíte vychutnat. A nejlepší je, že i když je to rozsáhlé, má to skvělý spád. Pořádně velká devítka!

Pozn.: Při dopisování recenze jsem se dozvěděl skvělou zprávu! Na překladu mangy se pracuje! Je s tím hrozná práce, tak toho není ještě moc, ale… no tady máte LINK, do toho! A také tedy doporučuji spíše překlad z Manga-Fan než z mangačesky.

Hodnocení: 9/10


Wikipedia

Žánr: dark fantasy, akční, horor
Scénář: Kentarō Miura
Kresba: Kentarō Miura
Překlad: ledman, Vesman a další
Typ série: volumes
Počet stran: 93

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x