South Park, nejsprostší animovaný seriál z USA, který zná každý. South Park vytvořila známá dvojice Trey Parker a Matt Stone, stačilo pár dílů a ze South Parku se stal fenomén a dvojice si pěkně naplnila kapsy. Seriál už je na světě od roku 1997, vysílaný stanicí Comedy Central, nyní probíhá již 11.sezóna. Já jsem se začal o SP zajímat nějak v období, kdy ho poprvé uvedla Nova, ano a jako ještě školák se mi seriál moc líbil, musel jsem být in, protože většina spolužáků si o tom pořád povídala. Proč pro mě byl dříve seriál atraktivní – hlavně kvůli sprostým slovům, jo, hodně jsem se od tohoto seriálu naučil :D. Teď už se na něj dívám, tak trochu z nostalgie 😀 a kvůli potrhlé zábavě. South Parkem jsem opravdu žil, dodnes mám na stole postavičky ze seriálu, někde na půdě se válí i kalendáře, samolepky, peněženka s motivem SP. Na Nově jsem sledoval asi tři sezóny, pak mě to nějak opustilo a už jsem to tolik neprožíval, až do doby, kdy se uvedl celovečerní film, pak zase velká pauza, přišlo hraní WoW, zhlédnutí známé WoW epizody a já se k seriálu opět vrátil, měl jsem v plánu začínat čtvrtou sezónou, ale nakonec jsem si to rozmyslel a začínám úplně od začátku, sice si hodně epizod pamatuju, ale chci si to zopakovat, hlavně chci vidět znovu mé oblíbené epizody. SP je hodně provokativní seriál, mimo sprostých slov, se zde objevují i narážky na celebrity, politickou situaci, aktuální dění ve světě či k problémům společnosti, které jsou tabu.

Už ze začátečního proslovu Parkera a Stona, poznáte o co go, už na nich je vidět, že jsou ulítlí :). Pak už začneme známou předmluvou, že se nikdo nemá na seriál dívat a seznamte se s čtveřicí Eric, Kyle, Stan a Kenny. Nejznámější z nich je asi Kenny, který je charakteristický svým vzhledem, nemluvností a také tím, že “každý” díl zemře. Určitě víte sami nebo stačí pár dílů a budete jako doma. Každý charakter má něco do sebe a to nejen tito hlavní hrdinové, kolem kterých se seriál točí, ale i ostatní jako je pan Garrison s panem Kloboukem, Šéf, policista Barbrady a další stojí za to. Ale teď už k dílu.

Kluci se připravují na cestu do školy a Cartman popisuje, jak se mu zdál sen, že dostal anální sondu do p*dele – v SP řádí mimozemšťané. Cestou busem se objeví mimozemšťané a unesou bráchu Kyla. Kluci ho musí zachránit.

Ano, tohle je začátek, poznáme charaktery, jak jsou krávy chytrý a všechno. Vtipné, prostě začátek, který toho, který ho vidi poprvé, musí šokovat a zároveň dostat, to je South Park, pro začátek deset. Na některé hlášky už z prvního dílu nezapomenete :).

INFO

Oficiální stránka:
http://www.southparkstudios.com/
Stránky o SP: http://southpark.comedycentral.com/index.jhtml
Fan cz stránky: http://www.sp-subs.wz.cz/
Wikipedia: http://cs.wikipedia.org/wiki/South_Park
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Park
ČSFD: http://www.csfd.cz/film/83047-mestecko-south-park-south-park/
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0121955/

Název dílu: South Park S1Ep1/Cartman Gets an Anal Probe – Cartman dostává anální sondu
Žánr: Animovaný/Komedie/
Premiéra: 1997
Délka dílu: 25 minut
Natočeno: USA
Hrají: Tray Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Jay Leno, Tomorowo Taguchi, Jenna Mattison…
Režie: Matt Stone & Tray Parker

HODNOCENÍ EPIZODY: 10/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x