Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep18/Numbers – Čísla
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=118
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak, Tucker Gates, Daniel Attias

Poslední scéna z minulého dílu se týkala Hurleyho a tento díl je věnován celý jemu. Poprvé se konečně dozvíme velmi zajímavé věci z jeho nedaleké historie. Pokračují práce na “novém voru”, jde jim to dobře. Začne se znovu přemýšlet o tom, že by bodla vysílačka. Nejsou ovšem baterie. Jack si vzpomíná, že Sayid říkal, že se některé nacházejí u Rousseauové. Sayid se trochu naštve a sdělí ostatním, že snaha rozluštit její zápisky byla marná. Hurley si všimne papírů, kde najde čísla – 4,8,15,16,23,42. Že vám tyhle čísla něco říkají? Aby ne, vždyť tyhle čísla hrajou v Lostu velkou roli a my se jich tentokrát celkem dost nabažíme až vám z toho půjde hlava kolem. A velkou spojitost s těmito čísly má z obyvatelů ostrova právě Hurley, a proto ho šokovalo, když je viděl. Je čas se mu podívat hlouběji do duše ve flashbacku. Vidíme Hurleyho jako televizního povalovače, který se kouká na obdobu Sportky – vsadil čísla – 4,8,15,16,23,42 a vyhrál a opravdu velké množství peněz. Ale i když má peníze, začne být nešťastný, jeho život se obrátí v katastrofu. Zemře mu děda, při pohřbu zasáhne kněze blesk, v jeho novém domě vypukne požár a mohl bych pokračovat dále, kupodivu jemu se nic nestává, spíše jeho konto roste a roste. Hurley si myslí, že čísla jsou prokletá, navštěvuje přítele v blázinci, který mu čísla sdělil. Musí jet do Austrálie zjistit více, dostane se tam, ale v něm najde jen vdovu po onom muži… Vracíme se do současné situace na ostrově. Hurley chce dostat, co nejvíce informací ze Sayida, povede se mu ukořistit mapu a vydává se hledat Rousseauovou. Sayid, Jack a Charlie se ho vydávají hledat, zrovna v nejlepší chvíli, kdy Hurley šlápnul na past. Zachrání ho a pokračují v pátrání po Francouzce. Najdou provazový most, na jeho druhou stranu se dostane jen Hurley a Charlie. Jack a Sayid jdou oklikou a spuštěním pasti způsobí explozi a objeví kryt Rousseauové, již neobydlený. Po Charliem a Hurleyovi začne někdo střílet. Po chvilce se Hurley setká s Rousseauovou, najdou si k sobě cestu – Rousseauová mu řekne, co chtěl a dá mu baterii do vysílačky. Poté se vracejí zpět na pláž, kam půjde Rousseauová, to se nedozvíme. Poté se ještě dozvíme, že Claire oslavila narozeniny a od Locka dostala kolébku, kterou si možná budete pamatovat z jednoho děsivého dílu :). Charlie nevěří Hurleyové pravdě o jeho životě a tím díl “skončí” ;).

Konečně je to tady, toto byl konečně ten díl, ten, který byl plný napětí a udržoval mě ve stálém dívání se na obrazovku. Hurley je mi sympatický a že je na tom tak dobře s penězi jsem vážně netušil. Dále další pravda o tajemných číslech. Jo a Claire má nádherný modrý oči. Rozjelo se to, doufám, že by už konečně? Tento díl si bez výhrad ode mě zasluhuje desítku.

Hodnocení: 10/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x